Over mij

Hi, ik ben Anouk!

Jouw toegewijde VA-mentor, maar bovenal moeder van Max en vrouw van Ralph. Samen wonen we in het altijd gezellige Bladel. Een echte Brabantse dus!

Door mijn eigen ervaring als VA begrijp ik de uitdagingen en kansen waar je voor staat. Ik heb mijn eigen reis doorgemaakt: van het opbouwen van mijn eigen succesvolle VA-bedrijf tot het begeleiden van anderen om hetzelfde te bereiken. Nu is het mijn missie om mijn kennis en ervaring met jou te delen. Zodat jij je VA-carrière naar nieuwe hoogten kunt brengen. Én ik ben er om je onderweg een liefdevolle schop onder de kont te geven als het nodig is!

Van grijze muis in loondienst naar een

VA-business woman

In loondienst werd mij altijd verteld dat ik een grijze muis was. Als 17-jarige begon ik bij de Rabobank. En, eerlijk is eerlijk, ik kwam ook wel als grijs muisje de werkende wereld in.

Ik groeide door de jaren heen enorm in mijn functie als assistent accountmanager private banking. Maar mijn leidinggevenden zagen dit niet. Voor hen bleef ik die grijze muis die niet commercieel was en geen eigen mening had.

Ik voelde aan alles dat ze me liever kwijt dan rijk waren. Als je dan ook nog een mailtje voorbij ziet komen met de tekst: ‘Laat haar dit maar doen zolang ze er nog zit’, dan weet je genoeg. 😉 Na 12,5 jaar loondienst heb ik mijn baan met wederzijds goedvinden opgezegd.

Ik had me door zo’n opmerking totaal uit het veld kunnen laten slaan. Maar voor mij was het juist brandstof en motivatie om het anders te gaan doen. Om te gaan staan voor mijn kwaliteiten. Omdat ik voelde dat ik zoveel meer in mijn mars had.

Ik ben toen als ZZP’er hetzelfde werk gaan doen als ik deed in loondienst maar dan op interim basis. Dat was een goede keuze! Ik werd overal met open armen ontvangen. Dit heb ik een paar jaar gedaan en ondertussen was ik ook moeder geworden. Na een korte break en een uitstapje naar de netwerkmarketing ben ik weer in loondienst gegaan. Ja, weer bij dezelfde werkgever. Maar wel op een andere locatie en in een andere rol. Dit was een voor de hand liggende keuze. Daar lag immers mijn kennis en ervaring. Maar weer werd ik er niet gelukkig van. Ik raakte wederom verstrikt in de politieke spelletjes en werd weer gezien als de grijze muis.

“Het is nooit te laat om te worden wie je had kunnen zijn.”

Dus ging ik op zoek naar iets waarin ik mezelf kon zijn. Ik wilde heel graag weer ondernemer worden. Toeval bestaat niet, want op dat moment zag ik een advertentie van een opleiding tot VA. Ik heb niet getwijfeld en ben er direct ingesprongen.

Naast mijn baan heb ik de opleiding gevolgd en heb ik op eigen kracht mijn bedrijf opgebouwd. Ik miste tijdens deze opleiding de persoonlijke begeleiding enorm. En ik merkte dat kennis niet was wat ik nodig had. Ik had lef en doorzettingsvermogen om de juiste acties te doen die me klanten brachten. Het was een reis met ups en downs maar ik heb doorgezet. Ik kon eindelijk mezelf laten zien en zijn wie ik ben! Niet meer die grijze muis. En ben ik commercieel? Ik weet het niet, maar ik had wel gelijk de ene na de andere opdracht.

Dit is typisch Anouk

  • Drie jaar geleden begon voor mij het VA-avontuur. Ik durfde in het diepe te springen en wat een rollercoaster is sindsdien geweest. Met ups en downs, maar vooral met heel veel plezier heb ik in de afgelopen jaren voor enorm leuke opdrachtgevers mogen werken. Maar ik merkte aan mezelf dat ik iets meer wilde. Ik merkte dat ik juist kracht en energie vond in het helpen van anderen. 
  • Ik vind het belangrijk om de connectie aan te gaan met andere ondernemers. Zo heb ik in de afgelopen jaren een heel waardevol netwerk opgebouwd. Onmisbaar voor een succesvolle business. Anderen help ik hier ook graag bij. Ik ben bijvoorbeeld een van de organisatoren van het VA-congres! 
  • Ik hou echt van persoonlijk contact en live connecten. Dat heb ik zelf zo gemist tijdens de VA-opleiding die ik gevolgd heb. Ik sta naast de VA die hulp kan gebruiken. Mijn ervaring met het coachen en begeleiden van ondernemers, spreken voor groepen en anderen ondersteunen komt hierbij goed van pas.

  Iedereen kan VA worden en een eigen bedrijf beginnen. Maar ondernemen is een vak apart en een succesvol bedrijf opbouwen in je eentje is niet makkelijk. Als je echt resultaat wilt, zal je er vol voor moeten gaan. Dat betekent de grenzen van je comfort zone opzoeken, moeilijke en enge besluiten nemen. 9 keer op je bek gaan,  maar ook 10 keer weer opstaan. Veel VA’s hebben de overtuiging dat ze het allemaal alleen moeten kunnen. Helemaal als je net flink geïnvesteerd hebt in een opleiding of training. Maar als je écht resultaat wilt, moet je het samen doen.

  Als je me echt zou kennen

  zou je weten dat…

  • ik naast grijze muis ook een motormuis was ;-). Ik heb mijn rijbewijs uiteraard nog steeds maar ik rij nooit meer.
  • ik vroeger altijd 1 kilo ham bestelde, in plaats van 1 ons bij de plaatselijke super. En daar wordt nog steeds om gelachen. Ook niet zo gek, want ik doe het nog steeds verkeerd. Ik moest dan ook heel hard nadenken toen ze het gewicht van Max bij zijn geboorte opnoemde 😉
  • ik lang bij de drumfanfare speelde. Ik ben begonnen met trompet, daarna de hoorn en als laatste op de saxofoon. Ik vond het heel leuk en altijd gezellig. Maar een talentje was ik niet.
  • ik vroeger altijd gekorfbald heb. Afgelopen jaar miste ik een teamsport en ben ik begonnen met basketballen. Bijna hetzelfde 😉 Dus sinds kort is dinsdagavond voor mij een vaste vrije avond want dan ben ik bezig met het maken van slam dunks 😉
  • je me eigenlijk nergens voor wakker mag maken maar voor witte chocolade kan je het proberen
  • ik niet veel series of films kijk. Tot ergernis van mijn partner. Ik val namelijk heel snel in slaap…
  • als ik dan tv kijk, ik het heerlijk vind om tv programma’s te kijken waar ik niet bij na hoef te denken, zoals Expeditie Robinson of De Verraders.. Dan is de kans het grootst dat ik wakker blijf..
  • ik geen grote vrienden groep of 1 BFF heb. Ik dacht altijd dat dit een gemis was. Maar ik ben er inmiddels wel achter dat een paar goede vrienden die er voor je zijn als het echt nodig is veel belangrijker zijn.
  • wij vaak niet de makkelijkste weg nemen. Zo zijn we bijvoorbeeld getrouwd in Las Vegas. En onze hele familie was daar bij. Dit leek onmogelijk. Maar niets is onmogelijk. Nog steeds ben ik enorm blij met deze gave herinnering.

  Ik ben van grijze muis in loondienst getransformeerd naar een VA business woman. En dit gun ik jou ook!

  Blijf altijd in jezelf geloven. Wat anderen over jou zeggen is niet wie of wat je bent! Dat is hun waarheid maar niet de werkelijkheid. Onthou dat goed 🙂

  Wil je kennismaken of samen aan de slag?

  Laten we samenwerken en jouw VA-reis naar grote hoogten tillen! Jij bent zelf de piloot van jouw reis!

  Neem vandaag nog contact met mij op en we kijken samen welk programma het beste past bij jou en jouw doelen. Ik kijk er naar uit om jouw VA-mentor te zijn en je te helpen groeien en bloeien als VA. Plan een vrijblijvende kennismaking in via onderstaande knop of stuur me een bericht via WhatsApp.

  Ga je met me mee op reis?

  Chat openen
  1
  Scan de code
  Hi 👋
  Kan ik je ergens mee helpen?